De ce sa alegi Somonul salbatic Sockeye

Share facebook articol

Somonul sălbatic sockeye este denumit și somon roșu datorită culorii cărnii. Carnea acestei specii de somon este bogată în proteine, Omega 3, minerale și vitamine, fiind delicioasă și versatilă. Spre deosebire de somonul obișnuit, somonul sălbatic este puțin mai mic, având o carne cu o textură mai densă și cu un conținut redus de grăsime, ce se pretează mai bine la gătitul pe grătar. Având o alimentație bazată pe plancton, crustacee și alte specii de pești , carnea somonului sockeye are un gust deosebit.

imagine somon salbatic Somonul sockye este un tip de pește care nu poate fi crescut în ferme piscicole datorită obiceiurilor sale alimentare neobișnuite, iar culoarea sa roșu-aprins este dată de stilul de viață sălbatic. Așadar, este foarte simplu de estimat calitatea, prospețimea și veridicitatea sursei somonului salbatic sockeye.

Informatii nutritionale

  • Somonul de somon este bogat în vitamina B-12, un nutrient esențial pentru formarea celulelor sanguine, sinteza ADN și buna funcționare a creierului.
  • Două forme deosebit de benefice de grăsime găsite în somonul de sockeye sunt acizii grași omega-3 DHA și EPA. Aceste grăsimi omega-3 stimulează sănătatea inimii, performanța creierului, sănătatea articulară și sistemul imunitar.

Cum poate fi servit

Somonul sălbatic are o carne cu o textură fermă și o savoare complexă

  • Nu necesită prea multe sosuri sau artificii culinare
  • Excelent la gătirea pe grătar
  • Utilizat cu succes și pentru sushi sau gravlax.
  • certificare certificare

Somon sockeye este importat sub forma congelata cu azot din Rusia de catre RovaniCom.srl